top of page
De Individuele Gedragstoets  IGT
“Hiermee verbeter je het wervings- en ontwikkelproces”
Leer beter te voorspellen of een kandidaat geschikt is voor jouw organisatie.
De kosten van een verkeerde wervingsbeslissing kunnen oplopen tot wel 30% van het jaarsalaris van de desbetreffende functie.
Ook levert het extra hinder voor jezelf en je team op.
Daarom is het een van de belangrijkste taken van elke organisatie om in één keer de juiste mensen te werven!
"De meeste mensen worden aangenomen op kennis en ervaring en het onderbuik gevoel.
Ontslagen worden mensen meestal op gedrag!"

De Toets IGT

In slechts 10 minuten geeft deze individuele gedragstoets een nauwkeurig inzicht in het werkgedrag van mensen.

 

Zo kun je je opleidings- en ontwikkelingsbudget optimaal besteden, meer zekerheid  krijgen bij het werven van nieuw personeel en personeelsverloop voorkomen.

Je ontvangt een gedetailleerd profiel van de sterke punten en de aandachtspunten van mensen, hun communicatiestijl, hun waarde voor de organisatie, motivatoren, grootste angsten en hoe ze zich opstellen onder druk.

Het gesprek

Na het toesturen van de IGT rapportage zal er een persoonlijk feedbackgesprek plaatsvinden ter toelichting en nader advies.

Zodra de IGT is ingevuld kunnen wij verschillende analyses uitvoeren en rapportage van maken waarmee je

personen kunt koppelen aan functies, passende functies kunt doorzoeken, de kracht kunt bepalen en medewerkers kunt coachen, ontwikkelen en trainen.

Betrouwbaarheid

Betrouwbaarheid en validiteit

De methodiek van de IGT is uitvoerig wetenschappelijk getest om betrouwbaarheid en validiteit als psychologische test te bepalen. Na een audit op technische criteria door het European Standing Committee on Tests and Testing, onderdeel van de European Federation of Psychologists' Associations is PPA geregistreerd bij de British Psychological Society (BPS).

Vorm

De IGT is een gedwongen woordkeuze-instrument en gaat uit van zelfbeschrijving. Individuele reactiepatronen worden vergeleken met de persoon zelf in plaats van met de scores van een normgroep. De persoon wordt gevraagd een bijvoeglijk naamwoord te kiezen dat het beste of het minst goed bij hem of haar past.

Voor het voltooien van de IGT kiest iemand twee kenmerkende bijvoeglijke naamwoorden uit een blok van vier: wat het Minst en het Best op hen van toepassing is. Dit proces wordt 24 keer herhaald, zodat er uiteindelijk 48 keuzes worden gemaakt uit 96 woorden.

De IGT is online en op papier beschikbaar.

bottom of page